fbpx

ZORG N(O)U VOOR JEZELF.

ZORG N(O)U VOOR JEZELF

Dat kwam binnen. Vorige week vertelde Mark Rutte ons dat de COVID-19 regels met drie weken verlengd zijn. We moeten thuisblijven. Zorg n(o)u voor jezelf. Met een grote kans dat we ook daarna nog een periode krijgen waarin we nog beperkt blijven in onze vrijheid. Werken vanuit huis is echter niet voor iedereen hetzelfde. De één heeft het nog drukker dan normaal, de ander staat compleet op pauze. Ouders met jonge kinderen zijn naast hun werk opeens noodgedwongen juffrouw of meester. En de mensen in de zorg maken overuren. Bij het Meander ziekenhuis zijn ze al over naar diensten van twaalf uur per dag. Voor iedereen betekent deze crisis iets anders en dus is er niet één programma of tip. Nou ja, eentje dan.   

Pas je aan de situatie aan

Niet de snelsten, de slimsten of de sterksten overleven, maar diegenen die zich het beste kunnen aanpassen. Dat heeft de wereld ons wel geleerd. We hebben allemaal onze uitdagingen, zeker in deze periode. We moeten allemaal schakelen, sommigen voor- anderen achteruit. Maar hoe schakel jij? Wees positief en zorg voor jezelf en de mensen dichtbij! Dat kan alleen als jezelf op de eerste plaats zet. Hoe tegenstrijdig dat soms ook voelt. Een gezonde geest in een gezond lijf kan ontzettend veel aan. En positief denken, zorgt voor positief handelen. Dat geeft energie.

Sportieve doelen

Maar wat doe je nu met je sportieve doelen? Kun je die nog wel waarmaken? Het is verleidelijk om deze periode ook je sportieve doelen op pauze te zetten. Wat langer uitslapen, wat meer hapjes in huis of juist later naar bed met een filmpje. Juist nu is het belangrijk om fysieke regelmaat te houden. Houd je doelen vast of stel ze bij. Zorg n(o)u voor jezelf. Werk je veel meer dan normaal, dan maak je waarschijnlijk ook meer meters. Zit je thuis, verzin dan leuke manieren om te bewegen. Zet je sportmomenten in je agenda en blijf zoveel mogelijk in beweging op je vaste sport momenten in de week. Een keer in de week krachttraining, een keer yoga en een keer hardlopen is vaak prima te plannen. Je kunt natuurlijk ook korter of langer sporten dan normaal. Die endorfine wordt wel aangemaakt. Wedden dat je er blij van wordt? Daar kan ik dan weer voor zorgen.

Inspiratie

Voor mijn vaste klanten bied ik een thuisprogramma aan met oefeningen op basis van je lichaamsgewicht. Zou je ook meer willen bewegen? Laat het weten middels een reactie of bel me op 06-27561762. Ik stuur je graag een thuisprogramma op maat. Na deze periode ben ik je graag van dienst als personal trainer in de frisse buitenlucht in park Schothorst te Amersfoort.


Sportieve groet, Michiel van der Linden

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties