fbpx

VROEGE VOGEL OF NACHTVLINDER, WANNEER SPORT JIJ?

Waarom wachten we altijd tot januari met onze goede voornemens?

Iedereen heeft zijn voorkeur. De een sport liever ’s ochtends voor het werk, de ander juist in de avond. Zelf sta ik standaard vroeg op, meestal rond een uur of zes, half zeven. Al moet ik eerlijk toegeven nu het in de ochtend nog donker is dat het soms een uitdaging is. Dat is een ritme waar ik me prettig bij voel. Ik hoor veel ondernemers hetzelfde zeggen. Die eerste uren worden vaak heel effectief gebruikt. Even snel de lijnen uitzetten, die mailtjes beantwoorden of eerst even lekker sporten. Wat ben jij: Een vroege vogel of nachtvlinder, wanneer sport jij?

Als personal trainer krijg ik echter ook de aanvragen voor ’s avonds. En dat betekent lange dagen. Ook dat is trouwens een veelgehoorde uitdaging. Want hoe deel je je dag dan in? Je kunt niet zeven dagen per week, 16 uur per dag volle bak aan de slag, je hebt je rust nodig. Uit onderzoek van Allianz blijkt dat de helft van de ondernemers slaapproblemen heeft. Vrouwen zelfs aanzienlijk meer dan mannen. En ja, je leest natuurlijk ook de verhalen van ondernemers die maar vier uur per nacht slapen en elke dag een boek lezen. Mooi als je dat kunt, maar zeker niet de standaard.

“HET IS NOOIT TE LAAT OM TE BEGINNEN MET BEWEGEN”

Vind vooral je eigen ritme in de dag en in de week. Probeer niet elke dag over je grenzen te gaan. Topsporters presteren op de grote toernooien, tijdens de wedstrijden die ertoe doen. De rest is training, voorbereiding. Zorg minimaal voor een uur of vijftig slaap per week en voor blokken in de dag waar je even tijd neemt voor jezelf. Bijvoorbeeld om te sporten. In een van mijn vorige blogs schreef ik over oefeningen die je kunt doen tijdens het werk. Daarin benoem ik ook de wandeling tussendoor. Plan die voor jezelf in. Sterker nog, zet hem in je agenda. Net als die sportmomenten. En dat hoeft echt niet elke week op een vast moment.

Succesvolle ondernemers zijn flexibel, die passen zich aan de veranderende situatie aan. De huidige periode maakt dat eens te meer duidelijk. Waarom zou je dat gezonde lijf jezelf niet gunnen? Een flexibel en gezond lichaam waarmee jij zakelijk en privé het beste uit jezelf kunt halen. Brand jezelf niet op en begin vandaag. Het is nooit te laat, …. of te vroeg om te beginnen. Heb jij iemand nodig die je uit bed trommelt, achter je bureau vandaan plukt of van de bank af sleurt? Ik help je graag. Neem gewoon even contact op en we bekijken samen de beste sportmomenten voor jouw ideale ritme.

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties