fbpx

ZET DIE BUREAUSTOEL AAN DE KANT

September, ook weer aan het vastgroeien aan je bureaustoel na de vakantie?

Hoe zorg jij voor meer lichaamsbeweging in een drukke week?

We zijn druk. En hoeveel je beweegt in een week hangt nogal af van het werk dat je doet. Waar de één de hele dag in de weer is, meters maakt en met zijn handen werkt, brengt de ander zijn werkdag door op een bureaustoel. Er zijn ondernemers en werknemers die ’s ochtends de auto pakken, voor kantoor parkeren en na een dag achter de laptop thuis op de bank ploffen. Dat is niet vreemd, maar ook niet echt gezond. Je lichaam wordt niet uitgedaagd en komt in een passieve stand te staan. Sterker nog, veel mensen uit deze groep krijgen last van stramme spieren, stijve gewrichten en allerlei aanverwante klachten. Je bent eerder vermoeid, kunt minder hebben omdat je altijd aan staat en je ervaart meer stress. Je voelt je ouder dan je bent. Zet die bureaustoel aan de kant.

Binnenwerkers

Bij veel van deze “binnenwerkers” herken ik de wens om fysiek uitgedaagd te worden, even niet bezig te zijn met het hoofd, maar vooral met het lijf. Maar eraan beginnen is lastig. De knop moet om. Juist buitensporten is dan een welkome afwisseling. Daarbij is het belangrijk dat je weet wat er nodig is om jouw lichaam gezond te krijgen en te houden.

“OP ZOEK NAAR EEN ANDER RITME? CREËER RUIMTE TIJDENS HET WERK.”

Als personal trainer focus ik op het doorbreken van het bestaande ritme van zitten. Dat betekent niet alleen het inrichten van een aantal trainingsmomenten, maar ook het zoeken naar balans gedurende de week. Ik bekijk en bespreek de mogelijkheden om je dagelijkse routine aan te passen. Samen gaan we aan de slag met sets van oefeningen die zorgen voor een betere houding en een flexibeler, sterker en fitter lijf.

Een deel van die oefeningen die we buiten trainen, kun je thuis en op het werk herhalen. Zo is het verstandig om een aantal maal per dag kort te bewegen. Neem een kwartiertje de tijd om achter je bureau vandaan te komen en even te bewegen. Om te rekken en strekken bijvoorbeeld, of een wandeling te maken. Tip: plan nu we weer thuiswerken als norm hebben een lunchwandeling in of maak een wandeling ter afsluiting van de werkdag om even los te laten. Als je dit combineert met twee trainingen per week, dan pak je al heel veel winst. Door je lichaam in beweging te zetten, ervaar je door de dag heen meer energie. Dat helpt, zowel op het werk als thuis. Je lichaam staat beter aan, je verbranding wordt versneld en je spieren zijn soepeler. En dat helpt weer tegen blessures.

Op zoek naar een aanvalsplan?

Wil jij ook meer bewegen maar heb je een goed aanvalsplan nodig dat werkt in jouw schema? Neem gewoon contact op en ik bespreek graag de mogelijkheden met je.   

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties