fbpx

TRAINEN ALS EEN RUSSISCHE STRIJDER

Zomertijd tijd voor buitensporten

Eén van de leukste uitdagingen voor mij als personal trainer is het combineren van trainingstechnieken, -filosofieën en -middelen van over de hele wereld. Inspiratie haal ik overal vandaan en van sommige oplossingen word ik nog steeds blij. De Kettlebell of Girya is er zo eentje. Russische strijders gebruikten al in de 17e eeuw gewichten voorzien van een handvat. Deze strijders droegen grote kettlebells met zich mee. Wanneer het leger niet aan het vechten was, vulde ze deze met stenen en gebruikten deze om hun conditie, kracht en uithoudingsvermogen op peil te houden. Trainen als een Russische strijder.

Wat is nu precies een Kettlebell?

Een Kettelbell is in feite een metalen bal met een handgreep aan de buitenkant van de hoofdmassa van de bal. Die handgreep maakt de Kettlebell zo uniek. Hij zorgt bij een groot aantal bewegingen voor een extra as. Door deze extra as moet het lichaam de snelheid zowel opvangen als creëren. Daarnaast zorgt de handgreep ervoor dat je de bell op verschillende manieren kan vasthouden, voor het uitvoeren van allerlei oefeningen.

Waarom geeft de Kettlebell training zo snel resultaat?

Tijdens het trainen met de Kettlebell trainen we diverse spiergroepen tegelijkertijd. De oefeningen herhalen we veelal in hoog tempo. Hierdoor is de Kettlebell training niet zo zeer een krachttraining, maar meer een intervaltraining met hoge intensiteit. Daarmee heb je gelijk het grote verschil. Bij gewichtheffen ligt de nadruk op spierkracht en bij cardio op conditie. Met de Kettlebell train je beide!

Dat de Kettlebell-training zo effectief is komt waarschijnlijk doordat tijdens de training de aanmaak van groeihormoon wordt gestimuleerd. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij het verbranden van lichaamsvet. Bovendien bevordert groeihormoon de spieropbouw, wat ook weer leidt tot een hogere vetverbranding tijdens en na de training.

Kan iedereen trainen met de Kettlebell?

Trainen met een Kettlebell is voor iedereen geschikt. Dus ook voor mensen die al heel lang niets meer hebben gedaan aan sport of voor mensen met een fysieke beperking. Het grote voordeel van een Kettelbell is dat je hem overal kan gebruiken. Tijdens mijn trainingen maak ik veelvuldig gebruik van de Kettlebell.

Wil jij de voordelen ervaren van het trainen met een Kettlebell?Meld je aan voor de verschillende trainingen Personal training, Duo training, Small group training. Wil je meer informatie neem contact op via michiel@sneller-fit.nl  

Comments are closed.