fbpx

Sporten buiten de kaders

Sporten buiten de kaders

Buiten sporten mag weer! Woensdagavond 6 mei presenteerde Mark Rutte de nieuwe richtlijnen en versoepelde maatregelen vanaf 11 mei. Eén van de versoepelingen is dat we weer gezamenlijk buiten mogen sporten. Sporten in groepen met een max van 10 personen is toegestaan, mits de 1,5 meter in acht wordt genomen. Dat is fantastisch! Zeker met het mooie lenteweer dat we hadden en deze week weer krijgen. Net als de kinderen tot 12 jaar mogen wij dus ook weer buitenspelen. En ik kan niet wachten om er gebruik van te maken. Sporten buiten de kaders. Doe je mee?

De sportschool is (nog) geen optie

Veel fanatieke sporters hadden gehoopt weer naar de sportschool te mogen. Maar deze blijven vanwege het hogere risico nog dicht. Doe jezelf dus een plezier en meld je aan. Waarom al wel buiten en niet binnen? Er zijn drie redenen waarom buitensporten veel verstandiger is (en dat is niet alleen nu):
1. de luchtvochtigheid is aanzienlijk hoger, buiten rond de 80% en binnen rond de 40%
2. buiten is veel meer virus dodend Uv-licht
3. buiten is veel meer luchtcirculatie en dat is simpelweg gezonder


Gebruik de kracht van buiten bewegen

Het lenteweer nodigt uit om naar buiten te gaan en te bewegen in de natuur. Dat zien we in de weekenden. Er is nu veel zuurstof in de lucht, wat ervoor zorgt dat je meer uit je beweging kan halen. En die beweging heeft bovendien een gunstig effect op je denken, je emoties en je immuunsysteem. Dit komt door de endorfine die vrijkomt. Ik kan buiten sporten dan ook alleen maar toejuichen. Altijd! Als personal trainer ben ik 11 mei weer gestart met mijn trainingen in de buitenlucht.

Buiten trainen in park Schothorst Amersfoort

Weet je niet goed wat je kan doen om fit te blijven in de buitenlucht? Wil je meer bewegen en zie je er tegenop om het zelf op te pakken? Wil je niet alleen, maar meld je je liever aan met een groep van werk of een andere sport? Denk even buiten de kaders die je had en ik doe je graag een voorstel op maat. Trek je sportkleren aan en train met me mee in Park Schothorst in Amersfoort.

Laat een reactie achter via mijn contactpagina of bel mij (06-27561762)!
Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties