fbpx

KOM, DAN PAKKEN WE HET SPORTIEF OP!

Kom, dan pakken we het sportief op!

Het is ongelooflijk maar waar:

je hebt zelf de keus. Leun je achterover in deze periode of ga je vol aan de bak. Juist in tijden van verandering hebben we soms de neiging om ons terug te laten zakken. Even de kat uit de boom kijken. En dat is logisch, een natuurlijk afweermechanisme. Maar ik kan je geruststellen. Er is niets om bang voor te zijn als het gaat om bewegen. We mogen gewoon naar buiten. Kom, dan pakken we het sportief op!

BLIJF ACTIEF!

Ook nu we de aangepaste richtlijnen te horen hebben gekregen, blijf actief! Door lichamelijk actief te blijven voel je jezelf ook geestelijk beter en kan je de mindere momenten beter ‘handelen’. En Wat een mazzel hebben we met het weer. Die zon die helpt, maakt de juiste vitaminen aan en geeft gewoon een wat vrolijker beeld van de wereld. ‘s Ochtends vroeg en wat later op de avond is het nog lekker fris en is er veel zuurstof in de lucht.

Dan is intensiever sporten heel goed te doen. De middag leent zich voor heerlijke wandelingen. Zeker nu de wind wat is gaan liggen.

WAT GA JIJ DOEN?

We zien met het mooie weer van afgelopen weken veel mensen bewegen. Een paar weken terug heb ik al een artikel geschreven met de titel: Corona-angst of hardloopvirus? Naast dat veel mensen de sportschoenen en hun joggingpak hebben aangetrokken zie je meer en meer mensen actief buiten. Veel mensen wandelen en zijn actief met beweging in de tuin. Deze week geef ik je een viertal tips om te zorgen dat je meer beweegt.

Wandelen is gezond

Dit is de meeste eenvoudige tip. Met wandelen ben je in beweging, het helpt je om even weg te zijn uit je thuisomgeving. Het hoeft niet altijd zwaar of veel te zijn. Dagelijks een beetje helpt ook. Ik ga zelf regelmatig in de vroege ochtend een stuk lopen. Dit zorgt voor een frisse start van de dag en geeft mij de rest van de dag meer energie.  

Gebruik een sporthorloge

Veel van mijn klanten hebben meer moeite om in beweging te blijven nu ze niet meer de wekelijkse trainingsafspraak met mij hebben. Ze missen de stok achter de deur. Een sporthorloge kan je helpen voldoende stappen te zetten. De meeste exemplaren registreren ook andere activiteiten en stimuleren je daar gedurende de dag in. Lekker makkelijk en je hebt niets met mij te maken.  

Ga bewegen met de kinderen

Nu de kinderen nog veel thuis zijn, is het verstandig om met elkaar bewegen. Zij even uit hun huiswerk en jij uit het jouwe. Wij hebben zelf hard gelachen om de ‘ZAP-sport@Home-workout met ex-voetballer Natan Rutjes. Hij geeft elke dag samen met zijn zoontje een workout en dat doen ze op hilarische wijze. Super positief. Mijn eigen zoons nemen me dagelijks mee om te voetballen en ik help ze met leuke fitness-uitdagingen. Op de eerstvolgende training pakken we een springtouw en checken we wie de meeste sprongen maakt en wie als eerste de ‘double-under’ kan.

Zoom

Als personal trainer bied ik mijn klanten de mogelijkheid om de trainingen te volgen via het digitale platform Zoom. We gaan samen online en ik geef, net als normaal buiten, tips om het meeste rendement uit je oefeningen te halen. Het is even anders dan we gewend zijn, maar alle deelnemers vinden het een goed alternatief.

Wil jij ook meer bewegen?

Wil jij ook meer bewegen en gebruik maken van mijn online trainingen? Laat het weten via een reactie of bel. Ik ben je dan straks weer graag van dienst als personal trainer in de frisse buitenlucht in het mooie Amersfoort. Blijf gezond!

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties