fbpx

CORONA ANGST OF HARDLOOPVIRUS?

CORONA ANGST OF HARDLOOPVIRUS?

You always want what you cannot have! Ongelooflijk maar waar. Nu we met z’n allen worden gemaand thuis te blijven, willen we meer naar buiten dan ooit. Natuurlijk hebben veel mensen meer tijd, maar het lijkt toch voornamelijk om omgekeerde psychologie te gaan. Als we door Mark Rutte verplicht waren te gaan sporten, dan had het zo’n vaart niet gelopen. Rennen we weg voor het virus en de mogelijke gevolgen of begrijpen we eindelijk waar het echt om gaat? Is het corona angst of hardloopvirus?

Gebruik de kracht van buiten bewegen

Opeens was het lente afgelopen weekend en leek het wel alsof heel Nederland buiten was. Complete natuurgebieden worden overspoeld door dagjesmensen en sporters. En eerlijk gezegd snap ik dat wel (verstandig is anders) na al die maanden grijs weer. Dit lenteweer nodigt uit. Niet alleen om een frisse neus te halen, maar ook om te sporten. Er is nu veel zuurstof in de lucht en traditioneel starten we in deze periode met de voorbereidingen voor een “bikini body”. Beweging heeft bovendien een gunstig effect op je denken, je emoties en je immuunsysteem. Dit komt door de endorfine die vrijkomt. Ik kan buitensporten dan ook alleen maar toejuichen.

Maar we hebben wel duidelijke beperkingen opgelegd gekregen. Vermijd de drukte. Houd 1,5 meter afstand. Dus be creative! Sport ’s ochtends heel vroeg, een ideale start van de dag, ga tussendoor naar buiten voor een korte wandeling en gebruik de tuin als je die hebt. Groot hoeft ie niet te zijn. De fransman Elisha Nochomovits liep dit weekend een marathon op een 7 meter breed balkon. “LOOP GEWOON EEN MARATHON OP JE BALKON”. Bewegen is al voldoende in deze tijd, zoals ik artikel al start: Corona angst of hardloopvirus?

Wees creatief met bewegen dus en doe het veilig.

Kom samen met je gezin in beweging. Start met eenvoudige balspellen. Bouw je bewegingsactiviteit rustig op. Ga niet van niets naar heel veel en extreem actief sporten, want dit heeft juist een negatief effect op je lichaam. Elke dag een wandeling van 20 minuten draagt ook al bij aan een sterk immuunsysteem! Daarover gesproken. Heb je last van een verkoudheid of griep, check dan mijn blog over sporten bij griepverschijnselen. Wanneer mag het wel en wanneer niet? 

Sportinspiratie, maar wat moet ik nu doen?

Als personal trainer bied ik mijn klanten een thuisprogramma aan om juist in deze periode in beweging te blijven. Afgelopen weekend heeft iedereen een squat challenge ontvangen. Deze uitdaging biedt je de kans om samen met je partner en de kinderen elk uur even te bewegen.

Wil jij ook meer bewegen en gebruik maken van mijn thuis-trainingen? Laat het weten middels een reactie. Ik stuur je een programma van 15 tot 20 minuten per keer en ben je straks weer graag van dienst als personal trainer in de frisse buitenlucht in het mooie Amersfoort. Blijf gezond!

Laat een reactie achter

 • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Laatste reacties

  • Imke
   4 jaar ago - Beantwoorden

   #omdenken bewegen kan overal, ook met een kleine tuin!

   • michielvanderlinden
    4 jaar ago - Beantwoorden

    Inderdaad, alle moeten we een pas op de plaats maken! En kijken hoe we op creatieve manier in beweging kunnen blijven.