fbpx

De lente is in zicht!

De Lente is in zicht!

De lente is in zicht! Lekker en goed voor ons! Ik kan ervan genieten om de zon te voelen en de natuur weer te zien uitbloeien. De bladeren die weer uit de knoppen springen en de eerste bloemen die weer uitkomen. In deze tijd waarin het Corona virus ons leven beïnvloedt en voor vele invloed heeft op het dagelijkse leven is het goed om naar buiten te gaan. In de basis zijn wij allemaal buiten mensen. Zeker nu de zon de afgelopen dagen schijnt en met de weersvoorspelling voor de aankomende dagen: ga lekker naar buiten en laat de zon op je gezicht schijnen.

De aankomende weken zitten we meer thuis

Waar kunnen we opletten met elkaar in de aankomende weken nu velen meer thuis zijn en de kinderen thuis zitten van school? Eet gezond, zorg voor ontspanning, slaap voldoende en beweeg.

Laat deze periode een extra stimulans zijn om gezond te eten

We weten allemaal dat het belangrijk is om goed en gezond te eten (de schijf van 5 van het voedingscentrum). Met goed en gezond eten verbeter je je weerstand. Kies in de winkel of op de markt zoveel mogelijk verse producten. Eet zo veel mogelijk groente en fruit. Drink voldoende vocht. Naast je koffie, thee en frisdranken drink twee liter water. Al vinden vele het fijn om een glas alcohol te nuttigen, probeer dit te beperken. Alcohol gebruik verslechtert je immuunsysteem.

Ontspan voldoende

Ontspannen is het lastig met al het nieuws over het Corona virus. Probeer ontspanning te vinden. Het is heel verleidelijk maar probeer niet de hele dag het nieuws te volgen. Probeer bewust op een dag momenten te vinden waarin je ontspant. Al is dit nu een extra uitdaging met kinderen die thuis zitten van school en begeleid moeten worden met het schoolwerk wat ze nu thuis moeten doen. Wat zijn voor jou momenten van ontspanning; een rondje buiten lopen, naar het bos, het lezen van een boek of het kijken van een film of serie op Netflix.

Slaap

Zorg voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust zorgt er voor dat je immuunsysteem sterk blijft. Stress en angst kunnen er voor zorgen dat je minder goed slaapt. Stress en angst kunnen er voor zorgen dat je wakker wordt gedurende je nachtrust of dat je moeite hebt om in slaap te komen. Zorg ervoor dat je een uur voor je gaat slapen geen nieuws meer volgt.

Beweeg voldoende

Zorg dat je voldoende beweegt. Werk je vanuit huis in verband met het Corona virus? Ga tussendoor naar buiten om te bewegen. Voor velen zijn nu de kinderen ook thuis. Ga na samen het huiswerk te hebben gemaakt lekker naar buiten. Bedenk creatieve oplossingen om huiswerk te leren. Voor de voetballertjes die de tafels moeten leren. Ga naar buiten en oefen de tafels met aantal keer overschieten per tafel. Een mooie manier om samen in actie te zijn en de tafels op een speelse manier te leren.

Voor mijn klanten bied ik om toch in beweging te blijven een thuis programma aan met oefeningen op eigen lichaamsgewicht. Zou je ook meer willen bewegen en wil je gebruik maken van mijn thuis trainingen? Laat het weten middels een reactie of geef een belletje. Ik stuur je een thuis programma en ben je na deze periode graag van dienst als personal trainer in de frisse buitenlucht.

Laat een reactie achter of bel mij 06-27561762.

Sportieve groet, Michiel van der Linden

Comments are closed.