fbpx

Buiten trainen Amersfoort met Sneller Fit

Amersfoort is een fantastische omgeving om lekker actief bezig te zijn. Buiten trainen Amersfoort met Sneller FitTussen het centrum en Amersfoort-Noord ligt Park Schothorst. Het grote grasveld bij het park is voor mij het mooiste sportterrein van de regio. Ten zuidwesten van Amersfoort liggen de Soesterduinen. Dit natuurgebied biedt ook tal van natuurlijke randvoorwaarden voor een uitdagende work-out. Kortom, buiten trainen biedt zoveel meer mogelijkheden dan de gemiddelde sportschool.

Hoe werkt buiten trainen Amersfoort

Tijdens elke training worden al je spieren aangepakt. Bij de oefeningen gebruiken we verschillende materialen als Kettlebells, TRX-touwen, battle ropes, slamballs , ultimate instability bags en ook je eigen lichaamsgewicht werpen we in de strijd. De oefeningen zijn gericht op het verbranden van vet, verbeteren van je balans en coördinatie, ontwikkelen van je kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Elke training is weer anders, waardoor het nooit gaat vervelen.

De voordelen van buiten trainen

We zitten over het algemeen veel te veel binnen. Dat is een fatale combinatie voor ons lichaam: binnen en zitten. Als mens hebben we duizenden jaren buiten doorgebracht, zoekend naar voedsel of rennend voor ons leven. En ineens zijn we binnen gaan zitten. Ons lichaam is daar niet op gebouwd. Het gevolg is dat we minder sterk en vitaal worden. Door buiten te trainen, bouwen we weer aan onze weerstand en fysieke conditie. En dat is meteen ook goed voor onze mentale gesteldheid. Trainen in de natuur en frisse buitenlucht geeft een voldaan gevoel. Je voelt gewoon dat het goed voor je is.

Kijk hier voor de verschillende trainingen en programma’s voor buiten trainen Amersfoort.