fbpx

De klok die vooruit gaat voor de zomertijd en de mooiste dingen aan de zomer!

Zomertijd Sneller-Fit

De vogeltjes beginnen ’s ochtends weer te fluiten, de eerste zonnige dagen van het jaar zijn een feit en de lente is ook officieel begonnen. Dat betekent dat de klok vooruit gaat en dat de wintertijd plaats maakt voor de zomertijd. Het verzetten van de klok naar de zomertijd is in het laatste weekend van de maand maart.

Waarom verzetten we de klok?

Ieder half jaar verzetten we de klok. Daardoor kunnen we in de zomer genieten van lange avonden. Zouden we altijd zomertijd hebben dan wordt het in de winter pas rond 10 uur ’s ochtends licht. Dat is ook de reden dat we de klok in oktober weer een uurtje achteruit zetten.

Zomertijd is niet de natuurlijke tijd

De zomertijd heeft invloed op ons natuurlijke ritme. Mensen die er gevoelig voor zijn, kunnen daarom last krijgen van slapeloosheid doordat het ’s avonds langer licht is. Vooral ouderen, kinderen en avondmensen hebben het meeste moeite met de omschakeling en zijn door het tijdsverschil gevoeliger voor oververmoeidheid.

Leuk feitje: Wanneer de klok in het noordelijk halfrond vooruit gaat, gaat het klok in het zuidelijk halfrond achteruit. Daardoor kan het tijdsverschil met Australië ineens twee uur extra zijn.

Zomertijd is ook weer voor veel mensen buiten sporten

Ok, voor de diehards is de winterperiode geen excuus. Buiten sporten kan in principe het hele jaar als je jezelf maar goed aankleed. Maar voor degene die geniet van het lenteweer en de hogere temperaturen is de zomertijd meer dan goed nieuws. Buitensporten is heel goed voor onze gezondheid, het vermindert stress, je maakt er vitamine D mee aan en de buitenlucht is veel gezonder.

Lekker lang sporten

Een groot voordeel van de zomertijd is dat het steeds langer licht blijft. Dan is de bank en Netflix steeds minder aantrekkelijk. Je kan steeds langer buiten in het licht sporten. Ook in de vroege ochtend sporten in de buitenlucht met fluitende vogels om je heen.

Trainen in park Schothorst in Amersfoort of in de Soesterduinen

Heb jij een stok achter de deur nodig? Dan is dit de periode van het jaar om de stap te zetten. Spreekt een natuurlijke omgeving als sportschool je aan? Wil je ook op een eenvoudige, maar doeltreffende wijze (top-)fit worden in de buitenlucht? Meld je aan: alleen of met vrienden/vriendinnen. Kijk voor de mogelijkheden op sneller-fit.

Comments are closed.