fbpx

Wil jij fit blijven tijdens de welverdiende zomerstop?

Sneller-Fit personal training

Herken je dat gevoel van helemaal kapot zijn na een eerste training na de zomerstop, en dat je de volgende ochtend zwaar vermoeid bent?

Einde seizoen

Voor de meeste sporten is het nu het einde van het seizoen. Zijn de laatste toernooien gespeeld en wordt er nog een week getraind voor de zomerstop. Dit betekend voor vele lekker ontspannen en een relaxte periode. Even een periode zonder haast om op tijd te eten voor de training en bij de onderbouw voor de ouders rust met halen en brengen. Dit betekend voor de een relaxed en ontspannen op vakantie liggen langs het zwembad en de ander houd een actieve vakantie.

Stoppen met training

Besef dat lichamelijk inactiviteit leidt tot verlies van conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Dit gebeurd al na een paar weken. Dit effect heet in het Engels “Detraining”. Je lichaam krijgt geen trainingsprikkels meer als je stopt met sporten. Dit zorgt voor allerlei veranderingen in je lijf. Je hart gaat minder efficiënt bloed rondpompen en je spieren verwerken zuurstof iets minder goed. Je spierkracht en uithoudingsvermogen nemen af.

Sporten tijdens je vakantie?

Hoe lukt het om te blijven sporten in je vakantie? Je hoeft niet perse dezelfde sport te beoefenen als thuis. Kies voor een activiteit waarbij je jezelf moet inspannen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het zwemmen van baantjes in het zwembad of een stuk in de zee of een stevige wandeling. Je kan er ook voor kiezen om een training te doen met oefeningen op eigen lichaamsgewicht.

Sporten in de hitte

Als je vakantie gaat vieren in Zuid-Europa of een andere tropische bestemming is het verstandig om rekening te houden met het moment waarop je gaat sporten. Kies een moment in de vroege ochtend of in de avond als de zon onder is. Draag lichte en luchtige kleding en drink voldoende water voor, tijdens en na de training.

Einde van de vakantie periode 

Voor de sporten waarbij het loopvermogen belangrijk is (zoals; voetbal en hockey), is het verstandig om twee weken voor de start van de teamtrainingen weer te starten. Dit kan zijn met bijvoorbeeld hardlopen. Een half uur tot een uur twee keer in de week is voldoende om de basis conditie voor de start van het seizoen weer op peil te hebben. Wanneer je traint op wisselend terrein is het voor vele leuker om vol te houden (in de regio Amersfoort heb je een fantastisch gebied de Soesterduinen met een parcours vol uitdagende oefeningen en een hardloop parcours met hoogteverschillen).

Sneller-Fit bied zomerprogramma

Sneller-Fit heeft voor zijn klanten een trainingsprogramma voor tijdens de vakantie met oefeningen op eigen lichaamsgewicht. De oefeningen kunnen overal uitgevoerd worden. Veel klanten van Sneller-Fit gebruiken de training als aanvulling op andere sport activiteiten om meer resultaat te behalen uit andere sporten zoals hardlopen en de racefiets. Heb je ook interesse in een vakantieprogramma en wil je na de vakantie periode komen trainen bij Sneller-Fit laat dan een reactie achter of stuur een bericht achter via de contactpagina.

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties