fbpx

Tips voor een fit een vitaal lichaam in 2016

Sneller-fit

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft elk jaar één of meer goede voornemens. Welke goede voornemens heb jij voor jezelf?

Naast de top 3 voor 2016, minder stress, meer sporten en meer contact met vrienden, staat ook afvallen op het lijstje.

Voor een fit en vitaal lichaam heb ik de volgende 5 tips:

 • Stop met diëten: diëten is een manier waarbij je snel afvalt maar bij de meeste mensen komen de kilo’s er na het dieet zo weer aan. Er zijn ook genoeg voorbeelden van mensen die zelfs in gewicht toenamen na het stoppen met een dieet.
 • Eet gezond: ik adviseer (altijd) om gezond te eten. Dit hoeft niet gelijk 7 dagen in de week, als je dit al 5 dagen volhoudt ben je al een heel eind op weg. En je moet ook (altijd) kunnen blijven genieten, zoals het eten met vrienden. Ik zelf hanteer het neo-cavemen principe, eet zoals de oermens vroeger leefde. Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Haal verse producten in huis. Haal geen frisdrank, pakjes en zakjes en zo min mogelijk toegevoegde suikers in huis.
 • Verminder stress: de hoeveelheid stress beïnvloedt je gezondheid. Maak elke dag ruimte voor een ontspan moment, door te sporten, wandelen, fietsen of lezen. Televisie, tablet of smartphone geven de hersenen veel impulsen en is geen ontspan moment voor het lichaam.
 • Slaap voldoende: wanneer je voldoende slaapt heb je meer energie gedurende de dag. Slaap je te weinig dan gaat je stofwisseling minder snel werken en dat wil je niet. Met een tekort aan slaap ben je niet uitgerust en heb je minder energie voor de dagelijkse activiteiten en te sporten. Voor de meeste mensen is 7 tot 8 uur slaap per nacht gezond!
 • Meer bewegen/sporten: je lichaam heeft beweging nodig om actief en gezond te zijn en te blijven. Naast het sporten is het goed om elke dag te bewegen. Ga tijdens de lunch of tijdens een werkbespreking met een collega wandelen of maak een wandeling in de avond. Pak vaker de fiets in plaats van de auto.

Wil jij 2016 sportief beginnen met trainen onder begeleiding van een personal trainer. Door het aanbod van verschillende trainingsmogelijkheden is het voor iedereen toegankelijk!

Graag zie ik in een reactie of je iets aan deze 5 tips hebt gehad?

Neem contact op via www.sneller-fit.nl of bel 06-27561762

Laat een reactie achter

 • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Laatste reacties

  • Ghislaine
   8 jaar ago - Beantwoorden

   Zeer goeie tips! Als iedereen meer zo zou leven, zou er veel afvalleed voorkomen kunnen worden. Je voelt je er ook gewoon goed bij, los van of je af wilt vallen. Ik leef grotendeels volgens deze tips en dat bevalt me prima!

  • michiel
   8 jaar ago - Beantwoorden

   Goede tips, waar ik zeker iets mee kan.

  • Ghislaine
   8 jaar ago - Beantwoorden

   Goeie tips, of je nou wel of niet wilt afvallen. Gezond leven voor meer energie!