fbpx

Samen sporten in de buitenlucht: een verademing in de koude herfst

Geniet je van de nazomer, kom trainen in een herfstomgeving.

De blaadjes aan de bomen verkleuren momenteel, het wordt kouder en de dagen worden korter: de natuur maakt zich op voor de winter. Wij mensen ook. Net als onze omgeving hebben we de neiging om passief te worden, om lekker lang op onze luie bank te hangen in de herfst. Think different! Kom van die bank af en train. Uiteraard in de buitenlucht, met vrienden en vriendinnen, in een inspirerende natuurlijke herfstomgeving die ik als coach jou bied.

Op zich niets mis mee, je lekker terugtrekken in je huisje, nu het natter en kouder wordt. Wij maken immers onderdeel uit van de natuur. Tegelijkertijd is dit een intense valkuil. Niet bewegen en binnenblijven is funest voor je gezondheid. Niet alleen voor je lichaam, maar zeker ook voor je geest.

Doorbreek deze gedachte!

Zorg ervoor dat je endorfine blijft aanmaken door consequent in beweging te blijven, het liefst in de buitenlucht natuurlijk. En maak gebruik van de kracht van de groep. Samen met anderen krijg je de motivatie, de drive om lekker diverse gevarieerde workouts uit te voeren, zodat je weerstand een flinke boost krijgt. Het beste wapen om de griep te lijf te gaan is immers een goede conditie.

Iedere groep gedijt het beste met een gedreven en duidelijke coach.

Die coach en/of personal trainer wil en kan ik voor je zijn. Neem ook deel aan mijn succesvolle smallgroup-training: samen met vrienden of vriendinnen plannen we een vast moment in de week om te trainen in de gezonde buitenlucht. We houden ons aan onze gezamenlijke afspraken om te trainen. Ik train overigens bewust in de uitdagende natuurlijke omgevingen. De buitenlucht is immers mijn sportschool.

Nog een tip over kleding.

Geregeld blijkt dat deelnemers aan mijn trainingen veel te dikke kleding dragen. Het is een misvatting dat we tijdens koudere dagen een dikke jas, sjaal of wollen trui zouden moeten dragen.

Geoefende sporters weten dat het lichaam zichzelf weet op te warmen tijdens trainingen. Niet de opwarming, maar het warm houden van het lichaam is relevant. Vandaar dat goede sportkleding rekening houdt met dit principe.

Een windstoppertje bijvoorbeeld is vaak al genoeg in deze periode van het jaar, aangezien dat uitsluitend de wind tegenhoudt, zodat je niet afkoelt. Als aanvulling kan je nog kiezen voor thermokleding. Die draag je direct op je huid. Het grote voordeel is dat die kleding je lichaam warm houdt, weinig vocht opneemt, en al het transpiratievocht doorgeeft aan de volgende laag. Hierdoor blijft je lichaam lekker droog.

Laat mij ook jouw coach en/of personal trainer zijn de komende tijd. Meld je aan: alleen of met vrienden/vriendinnen. Samen sporten in een inspirerende natuurlijke omgeving is een verademing. Zeker in de herfst!

Laat een reactie achter via mijn contactpagina of bel mij (06-27561762)!

Met sportieve groet Michiel van der Linden.

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties