fbpx

PAK DIE FLOW!

Pak die Flow! Kom in beweging met water

Kom in beweging met water.

Wanneer je een sportschool in loopt zie je vooral veel stepmachines, hardloopbanden en roeiapparaten. Het nadeel: je beweegt er voorspelbaar en gefixeerd op. Vreemd eigenlijk, want in ons dagelijkse leven zijn onze bewegingen helemaal niet zo gebalanceerd. Waarom trainen we dan zo gefixeerd op die apparaten?Pak die Flow!

In het dagelijkse leven zijn veel bewegingen plots en onvoorspelbaar!

In mijn trainingen pas ik naast kracht en cardio juist veel functionele bewegingen toe. “Hoe doe je dat?”, krijg ik dan steevast te horen. Ten eerste door buiten te sporten. Buiten trainen we onder invloed van de elementen van de natuur. Evenwichtsoefeningen terwijl het waait bijvoorbeeld. Nadenken, corrigeren en bewegen tegelijkertijd. Dit zorgt ervoor dat je core kracht en flexibiliteit meer worden aangesproken.

“CORRIGEREN, DAAR LEERT HET LICHAAM ECHT IETS VAN”

Ten tweede maken we gebruik van verschillende “kleine” en flexibele materialen, van elastieken, waterzakken en waterballen bijvoorbeeld. Waarom trainen met water? Trainen met water vergroot je bewegingsuitslag. Wanneer je met een waterzak een beweging maakt komt het water ook in beweging. Kijk maar eens op de foto. Deze beweging moet jij extra corrigeren met je lichaam. En dat is niet eenvoudig, naast de specifieke oefening die je al uitvoert. Kortom, door het water wordt de oefening complexer en spreken we meer spieren aan in ons lichaam.

Iedereen traint met al die verschillende materialen, ieder met oefeningen op maat. Voor de sporter die meer uit zijn sport wil halen, mensen met een reguliere baan die vaak eenzijdig bewegen en senioren met valpreventie.

Krachttraining, cardio of functioneel trainen?

Veel mensen willen naast het werken aan een krachtig lichaam ook iets doen aan cardiotraining in de vorm van hardlopen, racefietsen of een andere duursport. Heel goed! Elke vorm van beweging juich ik toe. Bewegen is noodzakelijk, zeker in de huidige tijd waarin thuiswerken de norm is. Zorg ook hier voor de juiste balans. Verdeel je intensieve sportmomenten over de week en beweeg licht tussendoor door bijvoorbeeld te fietsen of wandelen. 

Wilde jij ook altijd al een eigen coach of personal trainer en heeft de sportschool je nog weinig opgeleverd? Kom trainen in de frisse buitenlucht, alleen of samen met vrienden en vriendinnen. Laat een reactie achter via mijn contactpagina of bel mij (06-27561762).

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties