fbpx

HOERA! De R zit in de maand

Zomertijd tijd voor buitensporten
  • 11 december, 2018
  • michielvanderlinden
  • 1 Comment

De R zit in de maand en de dagen worden korter.

Het wordt grijzer en grauwer buiten maar ook de feestdagen komen eraan. Voor veel mensen reden genoeg om deze periode van het jaar minder goed in je vel te zitten. Een periode van veel binnen zijn door de korte dagen en het koudere weer.

 

Winterdip

Een deel van de Nederlanders krijgt te maken met zijn jaarlijkse winterdip. Wat is de reden van de seizoen dip? De aankomende feestdagen en alle sociale verplichtingen? Vaak heeft dit niet te maken met de sociale verplichtingen, tenslotte is het samenzijn en goede gesprekken met vrienden, vriendinnen en familie vaak ook veel waard. De winterdip heeft te maken met een tekort aan zonlicht en zuurstof. We vertrekken in de ochtend in het donker naar ons werk en aan het einde van de middag is het al weer donker als we naar huis gaan. Eenmaal thuis ploffen we neer op de bank.  Net als de natuur en de dieren hebben wij de neiging om passief te worden. Niet bewegen en binnenblijven is nu juist funest voor onze gezondheid.

 

Voldoende licht

Ons humeur wordt beïnvloedt door te weinig (dag-)licht. Deze dagen heten niet voor niets “de donkere dagen voor kerst”. Op ons werk zitten we vaak toch op donkere plekken en als we een dag thuis zijn willen we bij voorkeur niet de hele dag verlichting aanhebben. Gebruik je lunchpauze voor een licht boost, ga naar buiten. Maak een wandeling met collega’s of spring op de fiets voor een rondje. Je zult merken hoe fris en wakker je bent als je buiten in beweging bent geweest, ongeacht of het donker is!

 

Blijf bewegen

Uiteraard in de buitenlucht, in een natuurlijke omgeving die ik jou als coach/personal trainer bied. Zorg er voor dat je endorfine blijft aanmaken door met regelmaat in beweging te blijven. Dit kan je samen met mij één op één doen of maak gebruik van de kracht van een groep. Samen met anderen voel je de energie en motivatie.  Ik bedenk wekelijks gevarieerde trainingen zodat het nooit saai wordt en je weerstand een flinke boost krijgt. Het beste wapen om de griep te lijf te gaan is jouw eigen fitheid.

 

Kom het eens proberen: sporten in de frisse buitenlucht stelt je niet teleur!

Spreekt een natuurlijke omgeving als sportschool je aan? Wil je ook op eenvoudige, maar doeltreffende wijze (top-)fit worden in de buitenlucht? Meld je aan: alleen of met vrienden/vriendinnen. Ik geef small group trainingen (4 tot 6 personen), duo-trainingen (2-personen) of personal training. De (small group) trainingen geef ik in de vroege ochtend voor dat je gaat werken (je zult versteld staan met hoeveel energie je de dag doorkomt) of wanneer de kinderen naar school zijn (even een moment écht voor jezelf). Ook als het sporten beter in de avond past zijn er verschillende mogelijkheden om in de avond te komen sporten.

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Laatste reacties