fbpx

In de natuur spelen en trainen met water!

Spelen met water in een zak!

We trainen in de sportschool, als we lopen, bewegen, zitten of fietsen doen we dat zoveel mogelijk in dezelfde richting. En als het even lukt zoveel mogelijk dezelfde bewegingen. Ons lichaam wordt hierdoor niet uitgedaagd om sterker te worden in alle richtingen, terwijl we dat juist nodig hebben. Vreemd eigenlijk want in ons dagelijkse leven zijn onze bewegingen helemaal niet zo gebalanceerd.

Hoe reageer jij op een onvoorspelbare beweging in het dagelijkse leven?

Kan jouw lichaam verstoringen aan? Hoe reageer jij als er een onevenheid is op de stoep of een kuil in het bos? Als je de boodschappen net even wat anders moet oppakken. Of wat gebeurd er als je opeens moet uitwijken?

Tijdens mijn trainingen maak ik veel gebruik van de Acquabag van Ultimate Instability. Deze zak is gevuld met lucht en een beetje water. Wanneer je met een waterzak een beweging maakt komt het water ook in beweging. Kijk maar eens op de foto. Deze beweging moet jij extra corrigeren met je lichaam. En dat is niet eenvoudig, naast de specifieke oefening die je al uitvoert. Kortom, door het water wordt de oefening complexer en spreken we meer spieren aan in ons lichaam. Hiermee werken we aan een functioneel sterk lichaam! De waterzak zet ik voor iedereen in. Voor de sporter die meer uit zijn sport wil halen, mensen met een reguliere baan die vaak eenzijdig bewegen en senioren met valpreventie.

Krachttraining, cardio of functioneel trainen?

Veel mensen willen naast het werken aan een krachtig lichaam ook iets doen aan cardiotraining in de vorm van hardlopen, racefietsen of een andere duursport. Heel goed! Elke vorm van beweging juich ik toe. Bewegen is noodzakelijk, zeker in de huidige tijd waarin thuiswerken de norm is. Zorg ook hier voor de juiste balans. Verdeel je intensieve sportmomenten over de week en beweeg licht tussendoor door bijvoorbeeld te fietsen of wandelen.

Wilde jij ook altijd al een eigen coach of personal trainer en heeft de sportschool je nog weinig opgeleverd? Kom trainen in de frisse buitenlucht, alleen of samen met vrienden en vriendinnen. Laat een reactie achter via mijn contactpagina of bel mij (06-27561762).

Laat een reactie achter

 • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Laatste reacties

  • Niek Stavenga
   3 jaar ago - Beantwoorden

   Jazeker Michiel, ik kan het oefenen met de Acquabag zeker aanraden aan anderen, het bracht me bij jouw personal trainingen regelmatig stevig ‘uit balans’. Maar dat gebeurt in het dagelijks leven ook, dus het is goed om daarop voorbereid te zijn. Mooie oefenmethode!
   Groet
   Niek

   • michielvanderlinden
    3 jaar ago - Beantwoorden

    Op naar meer stabiliteit met de dagelijkse activiteiten om het onverwachte te kunnen opvangen.