fbpx

Ga jij vitaal naar de feestdagen of ben je opgebrand?

Ga jij vitaal naar de feestdagen op ben je opgebrand?

Nog een paar dagen voor de kerstdagen.

Voor vele de laatste dagen om alles af te ronden op het werk, het kerstdiner van de kinderen op school de kerstborrels en vooral de voorbereiding op de feestdagen. Ga jij vitaal naar de feestdagen of ben je opgebrand? De feestdagen zijn over het algemeen echte zitdagen. We weten inmiddels wel dat veel en lang zitten niet gezond is (zitten wordt het nieuwe roken genoemd). Hoe kan je er voor zorgen dat de feestdagen dagen zijn waarop je ook in beweging blijft.

Beweeg elke dag!

In beweging zijn geeft energie en zorgt dat je lekkerder in je vel zit en goede stofjes aanmaakt. Maak het jezelf rond de feestdagen gemakkelijk en plan elke dag een beweegactiviteit, blok elke dag in je agenda: naar buiten en bewegen. Je kan met elkaar bijvoorbeeld naar het bos, of maak een strandwandeling. In de buurt van Amersfoort heb je de Soesterduinen hier is een trim parcours, een mooi stuk om samen sportief te bewegen. Je kan ook samen de fiets pakken, of pak een bal en ga voetballen met de kinderen. Het is niet alleen goed voor je spijsvertering, maar helpt je ook op gewicht te blijven en je energieker van te voelen.

Wat kan je doen om je spieren aan het werk te zetten?

Enkele tips in je dagelijkse activiteiten om je spieren aan het werk te zetten:

  • Pak de fiets in plaats van met de auto de boodschappen halen. Bijkomend voordeel je hoeft niet in de rij te staan in de parkeergarages.
  • Neem in de supermarkt een mandje in plaats van een winkelwagen. Ook bij het halen van de wekelijkse boodschappen samen met de kinderen nemen we een mandje (De kinderen een met wieltjes). De instabiliteit van een gevuld mandje zorgt er voor dat je de schuine buikspier aanspreekt.
  • Train je core-stabiliteit door op een been te gaan staan tijdens het drinken van een glas water of tijdens het poetsen van je tanden (bij 2 minuten tanden poetsen wissel je na 1 minuut van been)
  • In de buurt van Amersfoort heb je de Soesterduinen hier is een trim parcours, een mooi stuk om samen sportief te bewegen.
  • Neem de trap, ik neem twee treden tegelijk. Naast dat je meer kracht uit je beenspieren moet halen span je ook je buikspieren aan.

Vergeet niet te ontspannen en rust uit

Vergeet niet tijdens de drukken feestdagen om te ontspannen. Zorg er niet alleen voor dat je voldoende slaapt, maar dat je ook leuke dingen doet die je ontspannen. De feestdagen moeten niet vol verplichtingen zitten. Maak tijd voor een boek, ga naar de bioscoop of luister samen naar de top 2000. Hiermee ontspan je je lichaam en geest. Het ontspannen van het lichaam geeft je ook nieuwe energie, ook tijdens de feestdagen.

Hol niet van hot naar her

Houd het eenvoudig tijdens de feestdagen. Het hoeft niet perfect. De mooiste herinneringen draaien niet om de vijfgangendiners, en prachtige cadeaus. Het zijn een paar extra vrije dagen. Plan bewust een aantal rustmomenten waar je samen bent met elkaar.

Sneller-Fit personal training

Wil je ook op eenvoudige, maar doeltreffende wijze (top-)fit worden in de buitenlucht in 2020? Ik wil je graag van dienst zijn voor personal training, duo-training (2 personen) of een van de small group trainingen (4 tot 6 personen). De trainingen worden gegeven in Amersfoort in park Schothorst, Soest (Soesterduinen), of als het beter schikt aan huis. Kijk voor de mogelijkheden op de website.

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties