fbpx

Dry januari 2020

Kom fysiek in beweging in deze bizarre tijd!

De goede voornemens.

De eerste week van het nieuwe jaar hoorde ik veel goede voornemens, van dry januari tot aan het aantal keer sporten bij Sneller-Fit in 2020. Van geen alcohol tot zonder toegevoegde suikers en na acht uur geen snacks en hapjes meer. Maar ook op sportief gebied, het volbrengen van een eerste marathon, de Coast to Coast. Vele ondervinden dat het toch lastig is om dry januari een maand vol te houden. Het is toch gezellig als je samen met vrienden een glaasje wijn meedrinkt!

Nee, nee geef niet op richting eind januari?

Afgelopen maandag hebben we Blue Monday gehad. De meest deprimerende maandag van het jaar volgens de media. Of is het inmiddels een commercieel iets aan het worden? Op de radio kwamen commercials voorbij met speciale kortingen op Blue Monday. Gaat dit de tweede Black Friday worden? Het idee dat het in een maand per jaar perfect moet zijn, is natuurlijk onzin. Zondig je een keer, kijk dan vooral hoe goed je het hebt gedaan en staar je niet blind op je misstap. Ga vol vertrouwen verder als je kijkt naar wat je al hebt gerealiseerd. In de andere maanden van het jaar een paar stappen volhouden geeft een heel goed gevoel!

Beweeg je happy!

Heb je moeite om in beweging te komen, en zie je op tegen de overvolle sportscholen? Kom naar buiten in beweging. Hoe koud en triest het weer soms in januari ook is. Met een half uur bewegen ervaar je al dat je positieve endorfine gaat aanmaken. Dit gaat je weer nieuwe energie geven. Endorfine is het snelst werkende anti-stress hormoon. Sporten helpt je om negatieve gedachten en patronen te doorbreken en piekergedrag te stoppen. Door buiten te sporten kan je alle sores van de dag eenvoudig loslaten. Al snel ben je alleen nog maar bezig met je oefeningen, de elementen van de natuur en je ademhaling. Zo zet je makkelijk je verstand even op nul en kan je je hoofd weer met positieve gedachten vullen.

Jouw personal trainer in de buitenlucht

Laat mij ook jouw coach en/of personal trainer zijn de komende tijd in de frisse buitenlucht. Meld je aan: alleen, met collega’s of met vrienden/vriendinnen. Na een uur samen sporten ga jij weer vol nieuwe energie naar huis. Laat een reactie achter via mijn contactpagina of bel voor een eerste (proef)training (06-27561762).

Met sportieve groet, Michiel van der Linden

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties