fbpx

De zomervakantie staat voor de deur!

De zomervakantie staat voor de deur!

Gebruik jij de zomer om bij te tanken en te reflecteren, of is vakantie vieren er dit jaar niet bij? De coronacrisis heeft extra druk gelegd op elke onderneming. Van weer een paar opdrachten, tot niet weten waar je de tijd vandaan moet halen om alle ballen hoog te houden. Veel ondernemers die bij mij trainen, hebben de afgelopen periode als zeer intensief ervaren. Toch zijn zij blij dat ze de afgelopen periode het sporten hebben voortgezet. Om fysiek sterk te blijven, maar ook om even het hoofd leeg te kunnen maken. Ondernemen is topsport!

Zomerstop?

De zomervakantie staat voor de deur! Vele stoppen met trainen tijdens hun welverdiende vakantie, of bewegen een stuk minder. Welk effect heeft dit op je lichaam. Twee of drie weken lekker luieren in de zon is heerlijk maar het is goed om in beweging te blijven zowel voor de individuele als de teamsporter.

Stoppen met trainen heeft in het Engels detraining. Je lichaam krijgt geen trainingsprikkels meer als het stopt met sporten. Dit zorgt voor verandering in je lijf.  Ga je twee weken of langer weg en beweeg je weinig dan zal je conditie, kracht en uithoudingsvermogen minder worden. De opgebouwde conditie en kracht nemen af. Geniet je daarnaast extra van de lekkere dingen (restaurants, ijsjes en drankjes) tijdens je vakantie dan kom je ook nog iets aan. Maak ook tijdens je vakantie bewuste keuzes.

Sporten in warmte

Als je naar een land gaat met veel zon en zomerse temperaturen denk dan goed na over het moment waarop je gaat trainen. Kies een zo koel mogelijk moment uit, in de vroege ochtend of aan het einde van de dag na zonsondergang. Drink voldoende water voor, tijdens en na de training. Met de warmte verlies je nog meer vocht dan normaal.

Fit blijven

Tijdens je vakantie kan je verschillende activiteiten ondernemen om in beweging te blijven. Hierbij kan je denken aan zwemmen in het zwembad of in de zee, hardlopen of een stevige wandeling.Sneller-fit heeft voor zijn klanten een trainingsprogramma voor tijdens de vakantie met oefeningen op eigen lichaamsgewicht. De oefeningen kunnen overal uitgevoerd worden. Heb je ook interesse in een vakantieprogramma en wil je na de vakantie periode komen trainen bij Sneller-fit/personal training laat dan een reactie achter.

Laat een reactie achter

 • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Laatste reacties

  • Esther
   2 jaar ago - Beantwoorden

   Is het vakantieprogramma ook voor leden bedoeld?

   • michielvanderlinden
    2 jaar ago - Beantwoorden

    Zeker, het programma volgt aankomende dagen.