fbpx

De Kettlebell training

Samen met vrienden trainen in een small group bij Sneller-Fit

De Kettlebell

De Kettlebell of Girya kent zijn oorsprong in Rusland. Daar trainde Russische strijders al in de 17e eeuw met gewichten voorzien van een handvat. De strijders droegen grote kettlebells met zich mee. Wanneer het leger niet aan het vechten was, vulde ze deze met stenen en gebruikten deze om hun conditie, kracht en uithoudingsvermogen op peil te houden tussen de gevechten door.

Wat is nu precies een Kettlebell?

Een Kettelbell is in feite een metalen bal met een handgreep aan de buitenkant van de hoofdmassa van de bal. De handgreep maakt de Kettlebell zo uniek, hij zorgt bij een groot aantal bewegingen voor een extra as. Door deze extra as moet het lichaam de snelheid zowel opvangen als creëren. Daarnaast zorgt de handgreep ervoor dat je de bell op verschillende manieren kan vasthouden, voor het uitvoeren van oefeningen.

Waarom geeft de Kettlebell training zo snel resultaat?

Tijdens het trainen met de Kettlebell worden diverse spiergroepen tegelijkertijd getraind, en worden de oefeningen veelal in hoog tempo herhaald. Hierdoor is de Kettlebell training niet zo zeer een gewicht training maar meer een intervaltraining met hoge intensiteit. Daarmee heb je gelijk het grote verschil waarbij je met gewichtheffen de nadruk legt op spierkracht en bij cardio op conditie, train je met de Kettlebell beide!

Dat de Kettlebell training zo effectief is komt waarschijnlijk doordat tijdens de training de aanmaak van groeihormoon wordt gestimuleerd, een hormoon dat een belangrijke rol speelt bij het verbranden van lichaamsvet. Bovendien bevordert groeihormoon de spieropbouw, wat ook weer leidt tot een hogere vetverbranding tijdens en na de training.

Kan iedereen trainen met de Kettlebell?

Trainen met een Kettlebell is voor iedereen geschikt. Dus ook voor mensen die al heel lang niets meer hebben gedaan aan sport of voor mensen met een fysieke beperking. Het grote voordeel van een Kettelbell is dat je hem overal kan gebruiken. Tijdens mijn trainingen maak ik veelvuldig gebruik van de Kettlebell. Wil jij de voordelen ervaren van het trainen met een Kettlebell?

Meld je aan voor de verschillende trainingen Personal training, Duo training, Small group training. Wil je meer informatie neem contact op via michiel@sneller-fit.nl

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties