fbpx

Buiten sporten in de herfst, vol nieuwe energie weer naar huis!

Geniet je van de nazomer, kom trainen in een herfstomgeving.

De blaadjes aan de bomen verkleuren momenteel, het wordt kouder en de dagen worden korter:

De natuur maakt zich op voor de winter. Wij mensen ook. Net als onze omgeving hebben we de neiging om passief te worden, om lekker lang op onze luie bank te hangen in de herfst.

Op zich niets mis mee, je lekker terugtrekken in je huisje, nu het natter en kouder wordt. Wij maken immers onderdeel uit van de natuur. Tegelijkertijd is dit een intense valkuil. Niet bewegen en binnenblijven is funest voor je gezondheid. Niet alleen voor je lichaam, maar zeker ook voor je geest. Ik daag je uit! Kom van die bank af en train. Uiteraard in de buitenlucht, in een inspirerende natuurlijke herfstomgeving die ik als personal trainer jou bied.

Voorkom de herfstdip

Zorg ervoor dat je consequent in beweging blijft, het liefst in de buitenlucht natuurlijk. Sporten geeft je energie en die kan je tijdens deze herfstdagen extra goed gebruiken. Tijdens een goede workout komt endorfine vrij die je door de korte dagen heen helpt en je weerstand krijgt een flinke boost. Het beste wapen om de griep tegen te gaan is immers een goede conditie en een vitaal lichaam.

Nog een tip over kleding.

Geregeld blijkt dat deelnemers aan mijn trainingen veel te dikke kleding dragen. Het is een misvatting dat we tijdens koudere dagen een dikke jas, sjaal of wollen trui zouden moeten dragen.

Geoefende sporters weten dat het lichaam zichzelf weet op te warmen tijdens trainingen. Niet de opwarming, maar het warm houden van het lichaam is relevant. Vandaar dat goede sportkleding rekening houdt met dit principe.

Een windstoppertje bijvoorbeeld is vaak al genoeg in deze periode van het jaar, aangezien dat uitsluitend de wind tegenhoudt, zodat je niet afkoelt. Als aanvulling kan je nog kiezen voor thermokleding. Die draag je direct op je huid. Het grote voordeel is dat die kleding je lichaam warm houdt, weinig vocht opneemt, en al het transpiratievocht doorgeeft aan de volgende laag. Hierdoor blijft je lichaam lekker droog.

Laat mij ook jouw coach en/of personal trainer zijn de komende tijd. Meld je aan: alleen of met vrienden/vriendinnen. Samen sporten in een inspirerende natuurlijke omgeving is een verademing. Zeker in de herfst!

Laat een reactie achter via mijn contactpagina of bel mij (06-27561762)!

Met sportieve groet Michiel van der Linden.

Comments are closed.