fbpx

Buiten sporten in de donkere wintermaanden afzien?

Personal training Amersfoort

Winter? Dat doet mensen meteen denken aan kou, nattigheid, wind, regen, hagel, ijs, sneeuw en vroeg donker! Wat een weer, waarom niet lekker warm thuis zitten op de bank?

Een paar opmerkingen van mensen die bij Sneller-fit trainen:

Roy, de personal training in de buitenlucht is voor mij bijna heilig, er moet heel wat gebeuren wil ik de training overslaan. In de frisse buitenlucht krijg ik meer zuurstof binnen en kan ik meer uit mijn training halen.

Marco, ik vind het heerlijk om buiten te sporten, het moet buiten echt vriezen voordat ik een shirt met lange mouwen en een lange broek aantrek. Lange kleding geeft mij het gevoel dat ik wordt belemmerd bij het bewegen. Binnen enkele minuten trainen heb ik het warm.

Paulina, de small group trainingen in de buitenlucht vind ik heerlijk, na elke training ga ik vol nieuwe energie naar huis. De training in de buitenlucht zorgt er juist voor dat ik mij kan losmaken van mijn werk als zelfstandig ondernemer, dit lukt mij niet in een sportschool.

Veel topsporters gaan in de wintermaanden naar warme oorden om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Voetballers bereiden zich steeds vaker voor op de tweede seizoenshelft in warme landen, hardlopers gaan op trainingskamp in Afrika, surfers en kiters gaan naar Zuid-Amerika en fietsers stagelopen in Zuid-Europa. Gaan ze naar deze warme oorden omdat het hier te koud is? Dit is voor sommige sporters een luxe waar ze de mogelijkheid hebben om hiervan gebruik te maken. Velen hebben echter geen hekel aan het winterseizoen en genieten van de frisse buitenlucht!

Kleding in de winter maanden

Vaak maken mensen de fout om te kiezen voor dikke kleding. In de wintermaanden draag je toch een dikke winterjas en een dikke trui, dus tijdens het sporten moet ik ook dikke kleding dragen. Dit is een misverstand. Tijdens het sporten warmt je lichaam zichzelf namelijk snel op. Niet het warm-krijgen, maar het warm-houden is de functie van sportkleding. Een windstoppertje is vaak al genoeg, aangezien dit uitsluitend de wind tegenhoudt, zodat je niet afkoelt. Wanneer het vriest, koelt je lichaam sneller, waardoor je last kan krijgen van je spieren. Als aanvulling kan je nog kiezen voor thermokleding. Thermokleding draag je direct op je huid. Het grote voordeel is dat die kleding je lichaam warm houdt, weinig vocht opneemt, en al het transpiratievocht doorgeeft aan de volgende laag. Hierdoor blijft je lichaam lekker droog.

Wil je ook bewegen/sporten in de frisse buitenlucht in Amersfoort/Soest/Hoogland of Leusden.  Laat een reactie achter op mijn contactpagina of bel mij (06-27561762)!

Ik help je op weg. Sportieve groet Michiel van der Linden.

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties