fbpx

Gezond eten en bewegen tijdens de feestdagen

Sneller-fit personal training

De decembermaand is vaak een maand met veel gezelligheid met familie, vrienden en collega’s. Tegelijkertijd is het ook best een lastige tijd om niet aan te komen of om op gewicht te blijven. De feestdagen gaan veelal samen met lekker, zoet en veel eten. Soms kom je er na de feestdagen achter dat het niet is gelukt om met mate te genieten, en dat er wat kilo’s bij zijn gekomen. Een paar tips om dit de aankomende weken eens anders aan te vliegen:

Bewust boodschappen kopen

Maak voordat je boodschappen gaat halen een lijstje en koop alleen de producten die je nodig hebt. Zorg ook dat je gegeten hebt voordat je boodschappen gaat halen anders worden de verleidingen al snel erg groot. De schappen in de supermarkten en bij de kassa’s liggen weer vol zoete verleidingen, zodat jij toch nog even iets extra’s in je mandje of karretje gooit.

Gezonde tussendoortjes

Ben je bang dat je moeite hebt met het afslaan van al het lekkers bij het kerstdiner? Neem overdag gezonde tussendoortjes met veel eiwitten. Een paar voorbeelden van gezonde tussendoortjes met veel eiwitten; het bekende gekookte eitje, een handje vol walnoten of een bakje magere kwark. Een bodem met eiwitten vermindert het honger gevoel en zorgt er dat je tijdens het kerstdiner eerder verzadigd bent. Struin de komende dagen eens door de bladen van de supermarkten en andere tijdschriften voor gezonde bijgerechten.

Ga lekker naar buiten

Zorg er voor dat je tijdens deze dagen beweegt. Het trainen wat je normaal op deze dagen doet kan misschien niet omdat de sportschool gesloten is. Maak een kerstwandeling met je gezin, ga een stuk hardlopen, maak een wandeling of ga een stuk fietsen. Voor de kerstdagen volgt via mijn facebook pagina (www.facebook.com/snellerfit ) een korte workout welke zorgt voor het verbranden van calorieën. Tip wanneer je op bezoek gaat voor het kerstdiner probeer op de fiets te gaan, zo verbrand je weer een paar calorieën!

Hoe ga jij in 2017 beweging een vast onderdeel laten zijn van jouw weekpatroon?

Wil jij 2017 sportief beginnen met trainen onder begeleiding van een personal trainer? Door het aanbod van verschillende trainingsmogelijkheden is het voor iedereen toegankelijk! Kijk eens op: www.sneller-fit.nl

Laat een reactie achter

  • Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geen reacties